دوشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۳
r_search
نوع نشریه:
نشریات:
از تاريخ:
تا تاریخ:
کد خبر: ۱۱۲۲۲
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۶
صدا وسیما با دریافت ۱۷ میلیارد برای تبلیغ پدیده، معاون جرم است
رحماني فضلي وزير كشور به منظور پاسخ به سئوال شهباز بيگلري و مصطفي كواكبيان و حسين مقصودی پیرامون « علت عدم پيگيري به وضعيت سهام داران پديده شانديز چيست؟» در جلسه علني امروز سه شنبه ۲۵ آبان در مجلس حاضر شد و در نهایت از مجلس کارت زرد رگفت. مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران که به نمايندگي از جانب سئوال كنندگان پشت تريبون مجلس رفته بود در این جلسه خطاب به رحمانی فضلی گفت: وقتی ما ریگی را از آسمان به راحتی می‌کشانیم زمین، ‌ایشان چطور می‌گوید مشکل پدیده به سادگی حل نمی‌شود. 

چطور وقتی ریگی را در آسمان می‌گیریم، مسئله شاندیز را نمی‌توانیم حل کنیم؟

مصطفي كواكبيان در اظهاراتش پس از بخش اول سخنان رحمانی فضلی خطاب به رحماني فضلي كه سئوال در مورد پديده شانديز را ملي نميدانست، اينگونه پاسخ داد: اين سئوال حتما ملي است.‌ براي من عجيب است كه شما ميگوييد اين ملي نيست. ۱۵ نفر از نمايندگان وقتي به پليس فتا رفتيم گفتند مهم ترين موضوع در اين حوزه بحث پديده است.

كواكبيان با اشاره به تجمع مال باختگان پديده شانديز، تأكيد كرد كه «اگر تجمعي باشد و اتفاقي بيفتد نه انحراف است،‌ نه فتنه، ‌اين ها مردمي هستند كه از سهامدار اين شركت پديده هستند. من در جريان هستم كه خانواده هايي در مورد اين موضوع به طلاق كشيده شدند و فرزندانشان از دانشگاه دست كشيدند.حتي يك موردي خانواده مقتول از خانواده قاتل قول گرفته بود كه ۱۰۰ ميليون تومان در پديده سرمايه گذاري كنند. الان خانواده قاتل گفتند كه تو رو خدا كاري كنيد، خانواده مقتول ميگويد اگر پول را ندهيد ميرويم از حكم را اجرا ميكنيم.

اين نماينده مردم تهران در مجلس، افزود: بحث شما درست است اين شركت پديده، پديده شوم دولت قبل است، آن زمان كسي جلوي قصه را نگرفت. به جز ۱ ميليون و ۱۰۰ هزار متر مربع در شانديز، بيش از ۹۰۰ هزار متر مربع در كيش ساختند. فكر نكنيد تنها مربوط به استان خراسان است. صدا و سيما ۱۷ ميليارد پول براي تبلغي گرفت. صدا و سيما همكار اين جرم است.

كواكبيان معتقد است:«درست است در آن دولت بي انضباطي مالي زياد بود اما ما از دولت تدبير و اميد توقع داريم كه اين مشكل را حل كند. چرا شما وقتي همان موقع در ديوان محاسبات بوديد جلوي قصه را نگرفتيد؟ من نميخواهم بحث شخصي داشته باشم،‌ميخواهم چاره بينديشيم. 
دوستان در گزارش‌هايي كه دادند ميگويند مصوبه ۱۶ بندي كه در سال ۹۴ بود و يك مصوبه در مرداد امسال در ۶ بند تصويب شد با حضور رئيس بورس،‌بانك مركزي، اقتصاد بودند. ولي خدا وكيلي آقاي رحماني در اين سه ماه چه اتفاقي افتاده است. استاندار شما توجه نداشته است و براي صدور حكم براي هيئت مديره تعلل كرد.»

پس از اتمام بخش اول صحبت‌هاي كواكبيان، رحماني فضلي مجدد پشت تريبون رفت. بعد از پاسخگويي وزير كشور، نوبت به كواكبيان رسيد و او با لحن انتقادي خود خطاب به رحماني فضلي گفت: همه نمايندگان شنيدند بيش از ۲۰۰ جلسه داشتند اما چه نتيجه اي حاصل شده است. ۱۴ ماه از مصوبه ۸ شهريور ميگذرد اما نتيجه چه شده است؟ آقاي وزير ميگويند ما نميتوانيم اين را به فرابورس ببريم. مردم توقع دارند كه اين مصوبات اجرا شود. واقعا در سطح دولت اين توانمندي وجود ندارد كه وزير اقتصاد و رئيس بورس مجاب شود؟ اينكه بگويم وزير اقتصاد و بورس مخالفت دارد خب معلوم است. اگر قرار نبود،شركت پديده، پديده نباشد،‌نياز به اين ستاد تدبير نبود.

وي افزود: من باز هم تاكيد ميكنم مشكل پديده در اين دولت به وجود نيامده است اما براساس آمار مغازه هايي در مشهد در همين دولت،‌ آگهي ميزدند كه ما سهام ميپذيريم. اتفاقا تبليغاتي هم در اين دولت انجام شده است. شايد دستگاه قضايي و دادستاني بي تقصير نباشد،‌ شايد اگر از اول اعلام نميكردند كه مردم بياييد سهامتان را بفروشيد،‌به اين مشكل نمي‌خورديم.

كواكبيان با اشاره به مشكلات مشابه با شركت پديده، تصريح كرد: ما مشكل پديده را حل نكرديم،‌ميزان، ثامن الحج به ترتيب به اين مشكل برخورد كردند.  وقتي ما ريگي را از آسمان به راحتي ميكشانيم زمين،‌ ايشان ميگويد پديده به سادگي حل نميشود. سيستم اطلاعاتي،‌مو شكي ما اين قدر قدرتمند است بعد اين مشكل پديده  ناكارامدي ما رانشان ميدهد.

چرا  تا موضوعي امنيتي نشود،‌ پيگيري نمي‌شود

پس از پايان رأي گيري، مطهري که ریاست مجلس را به عهده داشت فرصت را مناسب ديد و تريبون را براي خودش باز كرد و خطاب به وزير كشور و نمايندگان مجلس گفت: من يك توضيح دهم كه قطعا مقصر وزير نيستند ما يك مشكل عمومي داريم كه اين وقايع رخ ميدهد مثل همين پديده و ثامن كه بايد پرسيد چرا براي دادن مجوز از ابتدا دقت نميشود؟ تبليغ صدا و سيما براي چه بود؟  آيا فقط با تكيه بر پول ميتوانند، تبليغ كنند؟ چرا در كشور ما اين حالت است كه تا موضوع حالت امنيتي پيدا نكند پيگيري نميشود؟ آيا ورود قوه قضائيه درست بوده است؟ به قول كواكبيان شما ۳۰۰ جلسه بگذاريد و دور  هم چايي بخوريد تا مشكل سهامداران حل نشود فايده ندارد. وزیر کشور وقتی بگذارد و این موضوع را حل کند.

در این زمان گويا وزير كشور درخواست كرده بود كه صحبت كند و مطهری خطاب به او گفت: این مساله خلاف آیین نامه است که وزیر بار دیگر صحبت کند اما با توجه به اینکه خود من صحبت کرده‌ام شما نیز صحبت کنید.
رحمانی فضلی در حالی که میکروفون او خاموش بود سخنانی بيان كرد و پس از آن مطهری از قول وزير گفت که وزیر می‌گوید من نمی‌توانم قولی بدهم.

سوال از پدیده شاندیز، «ملی» نیست

وزير كشور در سخنان امروزش در مجلس با بیان اینکه سئوال مطرح شده را ملي نمي داند، گفت: اما كميسيون آن را اينگونه تشخيص داد. ما در خود خراسان چندين مورد را داريم كه وزارت كشور به منظور امنيت داخلي وارد موضوع شده است ولي اصل مسئله به وزارت كشور مربوط نميشود.
رحماني فضلي با بيان اين نكته چون پديده، شركت سهامي خاص بوده است، برخلاف قانون دست به فروش سهام خود زده است، تشريح كرد: متاسفانه با اين همه مشكل از سال ۸۸ تا ۹۲ اقدامي براي مقابله نكردند و متاسفانه عكس هاي يادگاري زياد و حمايت هايي غيرقانوني از شركت پديده انجام شد.
وی در تشريح اقدامات انجام شده، گفت: اولين كاري كه ما انجام داديم كل تخلفات را احصاء كرديم. همه دستگاه هاي اجرايي مسئول پيگيري شدند و ما به دنبال اين بوديم كه تملك ها را نه در قالب قانوني چون قانون اصلا اجازه نميدهد بلكه در از راه ديگري يعني بردن به شوراي عالي امنيت ملي پيگيري كنيم. ما در سال ۹۳ با توجه به اخطاري كه قوه قضائيه به شركت داد و جلوي تبليغات را به صورت قانوني  گرفت، موج اول شكايت را از اين شركت داشتيم چون جلوي كارش گرفته شده بود.»
وزير كشور با بيان اين موضوع كه «قوه قضائيه شركت را موظف كرد كه تعهداتش را به مردم انجام دهد. ما با قوه قضائيه پيشنهاد ۱۶ گانه اي را به شوراي امنيت ملي برديم و اين پيشنهاد تصويب شد و كارگروهي با رياست استاندار تشكيل شد تا اين اقدامات را پيگري كنند.»، تأكيد كرد: قوه قضائيه براساس تعهدي كه از شركت پديده گرفت سهام را تا ۲.۷۵ درصد افزايش داد تا سهامداران ضرر نكنند. براي آنكه قوه قضائيه قولي كه به مردم داده بود انجام شود براي هر سهام دار به جاي يك سهم نزديك به سه سهم درنظر گرفته شد.

وي افزود: ما بيش از ۲۰۰ مورد تجمع در خراسان داشتيم و تلاش كرديم همه تجمع ها را با مدارا و اقناع سازي حل شود. هيچ برخوردي صورت نگرفته است. با توجه به ادامه روند كار و عدم هماهنگي هيئت مدیره و مديرعامل،‌قوه قضائيه اعضاي هيئت مديره را عزل كرد و براي انجام كار وكالت تام الاختيار از شركت اخذ كرد .الان كارها در مسير قانوني در حال انجام است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: