يکشنبه ۱۷ تير ۱۴۰۳
r_search
نوع نشریه:
نشریات:
از تاريخ:
تا تاریخ:
کد خبر: ۱۱۶۰۰
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۴
در هفته های گذشته اختلافات دو وزیر بهداشت و رفاه دولت روحانی و دستگاه های زیرمجموعه شان به بیشترین میزان خود رسیده است. اختلافاتی که علت اصلی آن بحث بودجه برای پیشبرد طرح تحول سلامت است. این اختلافات در روزهای اخیر تا جایی رسانه ای و حاشیه ساز شده است که سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمورد هزینه کرد پول کارگران در جایی غیر درمانی از سوی سازمان تامین اجتماعی سخن گفت و اینکه سلامت مردم را به «یک مجموعه اقتصادی» سپرده ایم، ظلم به مردم خواند. هرچند علی ربیعی نیز درمقابل این تهمت ها سکوت نکرد و گفت تمام حساب های سازمان تامین اجتماعی شفاف است. در عین حال رسانه های منتقد دولت نیز در این بین از فرصت استفاده کرده و در ادامه هجمه علیه طرح تحول سلامت، بر آتش اختلافات این دو وزارتخانه می دمند. تا جایی که امروز اظهاراتی منتسب به وزیر بهداشت درمورد استیضاح وزیر رفاه مطرح کردند. شایعه ای که البته تکذیب شد. 

پول درمان کارگران در جای دیگر هزینه می‌شود

اواسط آذر بود که سخنگوی وزارت بهداشت در مجلس گفت که طبق محاسبات این وزارت خانه در دو دهه گذشته سهم بیمه درمان کارگران در جای خود هزینه نشده است.

ایرج حریرچی تاکید کرد: یک سئوال کوتاه مطرح می کنیم و آن این است پولی که از کارگر گرفته می شود آیا برای سلامت آنها هزینه می شود یا خیر، همچنین درخواست داریم که افرادی که خود در این مسند در سال های گذشته بودند و همچنین سازمان های مربوطه باید در این زمینه پاسخگو باشند.

حریرچی یادآور شد: محاسبات ما بر این نکته اشاره دارد که در دو دهه گذشته سهم بیمه درمان کارگران در جای خود هزینه نشده است و همچنین از سال ۹۲ تا ۹۵ از ۹ بیست و هفتم، ۱۱ هزار و ۱۰۵ میلیارد تومان در غیر بهداشت و درمان هزینه شده است، به گونه ای که ۲ هزار و ۱۵ میلیارد تومان در سال ۹۲، ۲ هزار و ۱۹۵ میلیارد تومان در سال ۹۳، ۲ هزار و ۵۵۶ میلیارد تومان در سال ۹۴ و پیش بینی می شود که حدود ۴ هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان در سال ۹۵ در درمان کارگران هزینه نشده است حال درخواست ما این است که این موضوع شفاف سازی شود.

پس از آن نیز این ادعا از سوی وزیر بهداشت تکرار شد. وزیر بهداشت در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درخصوص عدم ارائه خدمات درمانی بر خلاف وزارت نفت، توسط تامین اجتماعی با توجه به جمعیت کارگری این منطقه، گفت: جواب این سوال را باید مسئولان تامین اجتماعی بدهند اما شخصا معتقدم اگر در طول سالهای گذشته، حق بیمه درمانی کارگران این مناطق، صرف درمان شده بود شرایط امروز کشور و مناطق مختلف، با امروز متفاوت بود. 

 هاشمی در حاشیه بازدید خود از بیمارستان توحید جم وابسته به وزات نفت اظهار داشت: اگر میزان رقمی را که کارگران استان و منطقه عسلویه و جم به صندوق درمان تامین اجتماعی پرداخت می کنند، در محلی جمع شود که افراد مختلف آن را ببینند شرایط درمان کشور بهبود می یابد، من رقم سهم درمان بیمه تامین اجتماعی را می دانم و خیلی بیش از آن چیزی است که فکرش را بکنید.  

حساب‌های تامین اجتماعی شفاف است

اما وزیر رفاه در پاسخ این اتهام ها را تکذیب و بر شفافیت حساب های سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد. ربیعی گفت: این حرف درست نیست روزی که من به وزارتخانه کار آمدم بودجه تامین اجتماعی ۸ هزار میلیارد تومان بود و امروز به ۱۸ هزار میلیارد رسیده که این رقم بسیار قابل توجه است. بنده می‌توانم تمام حسابرسی‌های تامین اجتماعی را شفاف نشان دهم تمام هزینه‌های درمان در بخش درمان هزینه می‌شود حتی بیشتر از آن. در حقیقت ما ۲۷.۷ درآمدی که به دست می‌آوریم را باید در بخش درمان، از کار افتادگی و غرامت هزینه کنیم و ۲۷.۲ را صرف پرداخت مستمری به بازنشستگان می‌شود. 

 ربیعی تصریح کرد: ۷۲ هزار میلیارد بودجه تامین اجتماعی در سال ۹۵ بود و ما باید ۷ هزار میلیارد از مالیات‌ها دریافت می‌کردیم که با توجه به وضعیت بد بازار این مبلغ دریافت نشده است و ما فقط ۴۲ هزار میلیارد تومان از مردم جمع کردیم که همان را هم باید صرف پرداخت مستمری می‌کردیم
وزیر رفاه تایکد کرد: پول درمان کجا می‌رود؟ برخی می‌گویند پول درمان را سرمایه‌گذاری کردیم که باید بگویم حتی ما پول سرمایه‌گذاری را به بخش درمان پرداخت کردیم. بنده وام گرفتم و شرکت‌ها را گرو گذاشتم و به درمان پرداخت کردم. پس تاکید می‌کنم که تمام پول درمان برای درمان خرج می‌شود و حتی به جای ۲۷.۷ ما ۲۷.۹ پرداخت کرده‌ایم. وقتی می‌گویند پول درمان کجا رفته مانند این است که یکسری آدم فاسد در این وزارتخانه نشسته‌اند. 

وزارت بهداشت بابت طلب خودساخته برای فقرا شاخ و شانه می‌کشند

همچنین امروز علیرضا با انتقاد از اظهارنظر سخنگوی وزارت بهداشت درباره تخصیص ۹ درصد دریافتی بیمه‌ها به درمان و طرح تحول سلامت اعلام کرد: آقای حریرچی بسیار بی‌ربط فرمودند و به همین صراحت بنویسید که کسانی که اطلاع کافی و علم و دانش دقیق درباره مسائل ندارند، اظهارنظر نکنند. 

علیرضا محجوب گفت: سازمان تنها حق دارد ۷ درصد از ۹ بیست و هفتم را هزینه کند چرا که دو درصدجهت آتیه درمان بازنشستگان است. 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در جریان طرح سوال از وزیر بهداشت به آقای قاضی‌زاده هاشمی توضیح دادم آنچه که محاسبات نشان می‌دهد منابعی که سازمان تامین اجتماعی باید تا پایان سال به عنوان ۷ درصدوصولی‌ها خرج درمان کند تقریبا به اتمام رسیده و از هم اکنون بدانید که هزینه‌های بخش درمان بیشتر از منابع بودجه بوده است. 

رییس فراکسیون کارگری مجلس ادامه داد: با این حساب هزینه‌های سربه فلک کشیده و روزافزون که وزارت بهداشت بیش از منابع بار کرده مشکل‌زا است و منابع سازمان قادر به تحمل بار بیشتر نیست. لطفا وزارت بهداشت فکری به حال این منابع مورد نیازش کند. 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین اضافه کرد: وزارت بهداشت از سال ۶۸ بابت اجرای طرح الزام سازمان که توسط مجلس مصوب شده به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است و ریالی بابت سرانه هر بیمه شده که باید تقبل و پرداخت می‌کرد، نه اعلام بدهی کرده و نه پرداخت کرده است. ضمن اینکه گویا کارگران از سیاره دیگری آمده‌اند که از یک درصد مالیات بر ارزش افزوده هیچ سهمی به آنان تعلق نمی‌گیرد! البته امیدوارم وزیر محترم بهداشت این مورد را نیز به گردن وزیراقتصاد و سازمان امور مالیاتی نیندازد! 

محجوب افزود: مبلغ سرانه‌ای (بنا بر محاسبات) که از سال ۶۸ تاکنون می‌بایست به سازمان پرداخت می‌گردید حدود صد هزار میلیارد تومان شده که در واقع بدهی وزارت بهداشت است. وزارت بهداشت بهتر است به جای این مصاحبه‌ها و اظهارنظر‌ها بخشی از این بدهکاری را بدهد. 

عضو فراکسیون امید مجلس همچنین خاطرنشان کرد: در جلسه‌ای که آقای قاضی‌زاده‌ هاشمی برای پاسخگویی به سوال بنده به کمیسیون بهداشت آمد از بنده سوال کرد که چرا سازمان تامین اجتماعی مبلغ ۹ بیست و هفتم را پرداخت نکرده که من پرسیدم این مبلغ چه میزان است و آقای وزیر گفتند ۲۵ هزار میلیارد تومان که بنده پاسخ دادم حساب شما غلط است چرا که اولا ۲درصد از این ۹ درصد درمان آتیه بیمه شدگان است که این مبلغ باید در زمان بازنشسته شدن پرداخت شود. ضمن اینکه هنوزحداقل ۳۰درصد حق بیمه‌ها وصول نشده است! و ثانیا تعهدات ایجادی بخش درمان سازمان از ۱۴۸۰۰میلیارد تومان عبور کرده است و ثالثا حتی اگربه فرض محال همه مبالغ وصول شود و آن دسته از وصولی‌هایی که سهم درمان ندارند نیز کسر شود؛ باز ۲۵هزار میلیارد نمی‌شود! 

محجوب تصریح کرد: بنابراین حساب‌های وزارت بهداشت به درد خودشان می‌خورد. ما می‌گوییم دولت بیش از ۱۲۰هزار میلیارد تومان به سازمان و درواقع به چهل میلیون ایرانی بدهکار است. اما یک وزارتخانه دولت بابت یک طلب کوچک خودساخته در قیاس با آن حجم سنگین بدهی برای فقرا شاخ و شانه می‌کشند. 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: