يکشنبه ۱۷ تير ۱۴۰۳
r_search
نوع نشریه:
نشریات:
از تاريخ:
تا تاریخ:
کد خبر: ۱۱۸۷۷
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۲
محمد علی وکیلی عضو هیات رییسه مجلس درباره متولی فضای مجازی کشور گفت: مرجع سیاست گذاری فضای مجازی شورای عالی است اما ماهیت این فضا نمی گذارد متولی خاصی داشته باشد.
این نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی که در برنامه زنده تلویزیونی متن-حاشیه از شبکه سوم سیما سخن می‌گفت ادامه داد: چون فضای مجازی دولت ساز نیست نمی توان با قانون کنترلش کرد. همه ما در این فضا به دنیا می آییم و از دنیا می رویم. ما نباید شمع به دست بگردیم و به دنبال نهادی پاسخگو در این عرصه باشیم.
وی تصریح کرد: می توان فضای مجازی را با مقیاس های فیزیکی قانون مند کرد اما متاسفانه چون در کشور ضعف آگاهی در فضای مجازی وجود دارد و قوانین کشور عمودی است اتفاق خاصی رخ نمی دهد.
وکیلی گفت: باید مانند عرصه سیاسی که سیاست گذاری آن در اختیار مردم است جنس سیاست گذاری فضای مجازی نیز به دست مردم باشد و مسولین باید تلاش کنند تا سواد مجازی مردم را بالا ببرند.

نباید برای زندگی خصوصی مردم چارچوب تعیین کنیم
نماینده مجلس شورای اسلامی بیان داشت: اگر به جای یک شورای عالی فضای مجازی ده ها شورا داشته باشیم و جلسه های زیادی برگزار کنند تا زمانی که فرهنگ عمومی در تقابل با سیاست های شورا باشد نتیجه حاصل نمی شود.
وی با اشاره به این موضوع که مسئولین، جامعه و جوانان را رها کرده اند و این جوانان برای پر کردن اوقات خود به فضای مجازی پناه برده‌اند، گفت: این که ما باید شبکه اطلاعات ملی داشته باشیم حرف درستی است و شورای عالی فضای مجازی و هر ارگان دیگری باید دیدگاه ایجابی داشته باشد. وکیلی تاکید کرد: ما نمی توانیم و نباید برای زندگی خصوصی مردم چارچوب تعیین کنیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی درباره برخوردهای چندگانه با فضای مجازی بیان داشت: یکی از دلایل برخورد چندگانه فضای مجازی به این خاطر است که در این عرصه حاکمیت نداریم. ما در فضای مجازی مهمان کشورهای خارجی هستیم و هر جرمی که در این فضا رخ دهد نمی توان با کسی برخورد کرد.
وی افزود: اما با ایجاد شبکه ملی اطلاعات این خلاء از بین می‌رود و اکنون می‌توان به خاطر به تعویق افتادن راه اندازی این شبکه از وزیر اطلاعات سوال کرد و حتما ایشان هم پاسخی دارند.
وکیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که سیاست های شورای عالی فضای مجازی در این خصوص چگونه است، گفت: چون سیاست ها در شورای عالی شفاف نشده نمی توان در این خصوص کاری کرد.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت ها منافعی در فضای مجازی دارند، افزود: منافع دولت ها یکی از دلایل است اما خود امپراتورها نیز دلیل دیگر مشکل دار بودن اینترنت در کشور هستند. اینترنت امروز کشور هم گران، هم بی کیفیت و هم بی امنیت است.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: