سه‌شنبه ۱۹ تير ۱۴۰۳
r_search
نوع نشریه:
نشریات:
از تاريخ:
تا تاریخ:
کد خبر: ۶۹۱۷
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۹
حمید جنیدی- در این دوره که حال و هوای کلان‌شهرها پر از ذرات معلق و آلاینده‌های بنزینی بوده و حالش خوش نیست متخصصان تغذیه مردم را به خوردن شیر توصیه می‌کنند تا سموم سرب و آلاینده‌ها خنثی شود و بر اساس سبد غذایی پیشنهادی از سوی وزارت بهداشت کشورمان، هر فرد باید ماهانه ۸ لیتر شیر، ۳ کیلوگرم ماست و حدود ۵۰۰ گرم پنیر مصرف کند. آیا مصرف ایرانی‌ها به این آمار نزدیک است؟

رسول دیناروند معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف سرانه لبنیات در ایران بیان کرد: تولید و مصرف لبنیات در کشور پایین است. طبق آمارها مصرف سرانه شیر برای ایرانیان ۷۰ تا ۹۰ لیتر در سال است که این آمار باید ۵۰ درصد افزایش یابد.

توليد شير آلوده به وايتكس و پالم در كارخانه‌ها هنوز ادامه دارد؟
بسکی متخصص تغذیه گفت: گیاه پالم از گیاهان بومی آفریقا است، که روغن پالم را از میوه آن می‌گیرند و روغن پالم دارای اسید چرب اشباع است و مصرف آن در لبنیات پرچرب سلامتی افراد را به خطر می‌اندازد. مصرف لبنیات چربی که در آن پالم به کار رفته باشد در طولانی مدت سبب انسداد عروق و سکته‌های قلبی می‌شود و روغن پالم به واسطه اسیدهای چرب اشباع شده‌اش، کلسترول بد خون را افزایش می‌دهد. برخی شرکت‌های لبنیات چربی شیر را گرفته و به جای آن روغن پالم را اضافه می‌کنند و این کار سبب آسیب زدن به کبد و بروز نارسایی کبدی می‌شود.

دکتر ربابه شیخ الاسلام، رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با ادعای اینکه شیرهای صنعتی هیچگاه به موادی همچون پالم و وایتکس آلوده نبوده‌اند، می‌گوید: از سال‌ها قبل گاوداری‌ها موظف شده‌اند برای پیشگیری از مصرف شیر فله‌ای که ممکن است بیماری تب مالت را شایع کند، شیرهای خود را برای تست به ایستگاه تجمیع شیر می‌فرستند و اگر کارشناسان در شیرها آلودگی یا نشانه بیماری ببینند شیر را به گاوداری برمی‌گردانند و گواهی سلامت صادر نمی‌کنند. برخی از گاوداری‌ها از ترس اینکه مبادا ایستگاه تجمیع شیر بگوید شیرشان آلودگی دارد شیر را می‌دوشیدند و به آن موادی اضافه می‌کردند. شایعه وایتکس یا جوش شیرین و غیره هم از اینجا سر درآورد.

اعتماد از دست رفته کار دست مصرف شیر داد
بسکی، مشاور انجمن صنایع لبنی ایران بیان کرد: متأسفانه هنگامی که نظارتی، به کارخانجات سازنده شیر و فرآورده‌های آن نمی‌شود، این شرکت‌ها شیر را با هر سطحی که خود خواهان آن هستند، تولید و آن را به بازار عرضه می‌کنند و مردم به عنوان اعتراض در مواردی نسبت به خرید آن هیچ رغبتی نمی‌کنند.
جعفر بای آسیب شناس افزود: شایعاتی مبنی بر این که شیر مصرفی از مواد مضری چون روغن پالم و وایتکس تشکیل شده موجبات بی‌اهمیتی مردم را جلب و سبب می‌شود که آغاز مصرف این فرآورده‌ پایین بیاید و افراد جامعه هیچ تمایلی به دلیل ترس و نگرانی از عوارض مصرف چنین فرآورده‌هایی نخواهند داشت.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: