جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳
r_search
نوع نشریه:
نشریات:
از تاريخ:
تا تاریخ:
کد خبر: ۱۰۲۷۶
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۸
افزایش نگرانی جمهوری‌خواهان در پی مواضع غیرمنطقی دونالد ترامپ
پس از جنجال‌سازی‌های پیاپی دونالد ترامپ، فشارهای سیاستمداران آمریکا به این نامزد پر حرف و حدیث جمهوری خواهان افزایش یافته است. روز جمعه، بیش از هفتاد تن از اعضای بانفوذ جمهوری‌خواه، خواستار قطع کمک‌های مالی کمیته ملی حزب به «کمپین رو به تحلیل» دونالد ترامپ شدند. به گزارش وبسایت «پولیتیکو»، این چهره‌های جمهوری‌خواه روز پنجشنبه ۲۱ مرداد در نامه‌ای خطاب به رینس پریباس، رئیس کمیته ملی حزب جمهوری‌خواه گفته‌اند که «توقف کمک‌های مالی به کمپینی که در حال ریزش است، نباید تصمیم دشواری باشد؛ زیرا شانس ترامپ برای ورود به کاخ سفید، هر روز کمتر و کمتر می‌شود». در بخشی از نامه اعضای برجسته حزب جمهوری‌خواه آمده است که «در هر فصل انتخاباتی، هنگامی که به ماه‌ها و هفته‌های پایانی نزدیک می‌شویم، کمیته ملی حزب باید تصمیم‌های متفاوتی اتخاذ کند و منابع حزب مانند پول، نیروی انسانی و آگهی‌های حزبی را در زمانی مشخص به شیوه‌ای تنظیم و تقسیم کند که بهترین و بیشترین بهره‌گیری را از فرصت‌ها و موفقیت برای حزب ممکن سازد».

در ادامه نامه این جمهوری‌خواهان خطاب به رئیس کمیته ملی حزب همچنین گفته شده: «با توجه به تأثیر فاجعه‌باری که از شکست انتخاباتی دونالد ترامپ متوجه آرای مربوط به کاندیداهای سنا و مجلس نمایندگان خواهد شد، ما از شما مجدانه می‌خواهیم تا بی‌درنگ تمام کمک‌های حزبی به کمپین ترامپ را متوقف کنید و همه منابع خود را برای پیروزی نمایندگان حزب و حفظ اکثریت در کنگره به کار گیرید». به نوشته پولیتیکو، امضاکنندگان این نامه را جمهوری‌خواهانی تشکیل می‌دهند که با کمپین کاندیداهای هر دو مجلس نمایندگان و سنا همکاری دارند و یا مقامات انتخابی در دولت ایالات متحده بوده‌اند. آن‌ها همچنین از دوره رونالد ریگان در دهه ۸۰ میلادی، در دولت‌های مختلف پست‌های مختلف را برعهده داشته‌اند و یا در مجالس قانونگذاری آمریکا خدمت کرده‌اند.

امضاکنندگان نامه که نام و عنوان‌شان تاکنون منتشر نشده، به شکست‌های پی درپی دونالد ترامپ در مبارزات انتخاباتی هم اشاره کرده و با تأکید بر اینکه از هنگام برگزاری کنوانسیون ملی حزب در کمتر از یک ماه گذشته، میلیون‌ها تن از رأی‌دهندگان از نامزد رسمی حزب جدا شده‌اند، رویکردهای آسیب‌رسان ترامپ را برشمرده‌اند. نامه بیش از هفتاد تن از جمهوری‌خواهان آمریکا در پایان تأکید می‌کند که «اقدامات تفرقه‌افکنانه و خطرناک دونالد ترامپ، نه تنها تهدیدی برای موفقیت سایر کاندیداهای حزب بلکه خطری برای حزب جمهوری‌خواه و ملت آمریکاست».

پولیتیکو یادآور شده که این فقط رهبران حزب جمهوری‌خواه نیستند که ترامپ را به حال خود رها کرده‌اند. رأی‌دهندگان متمایل به جمهوری‌خواهان، بویژه در ایالت‌های جورجیا، آریزونا و کارلینای جنوبی نیز از کاندیدای میلیاردر جنجال آفرین فاصله گرفته‌اند، به میزانی که اکنون وضعیت جمهوری‌خواهان در این ایالت‌ها با دموکرات‌ها برابر شده است. تازه‌ترین نظرسنجی شبکه خبری «ان بی سی» در ایالت‌های فلوریدا، ویرجینیا، کارولینای شمالی و کلورادو هم نشان می‌دهند که هیلاری کلینتون با تفاوت بزرگی از دونالد ترامپ جلوتر است. بر اساس تازه‌ترین نظرسنجی‌ها، هیلاری کلینتون در فلوریدا (۴۴ درصد به ۳۹ درصد)، کارولینای شمالی (۴۸ درصد به ۳۹ درصد)، ویرجینیا (۴۶ درصد به ۳۳ درصد) و کلرادو (۴۶ درصد به ۳۲ درصد) از دونالد ترامپ پیشتاز است. هفته گذشته نیز در نامه سرگشاده‌ای که به امضای ۵۰ کارشناس امنیت ملی حزب جمهوری خواه رسیده اخطار داده شده بود که دونالد ترامپ نامزد این حزب در انتخابات «بی‌احتیاط‌ترین رئیس جمهور» در تاریخ آمریکا خواهد بود.

اما در تحولی دیگر، ترامپ نامزد جمهوری‌خواهان که روز پنجشنبه در چند اظهارنظر تاکید کرده بود رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا را مؤسس گروه افراطی داعش می‌داند، روز جمعه گفت این اظهارنظر او طعنه بوده است و حقیقتاً چنین عقیده‌ای ندارد. روز پنجشنبه، اکثر رسانه‌های آمریکا حداقل سه مصاحبه از نامزد حزب جمهوری‌خواه را منعکس کردند که او تأکید داشت باراک اوباما مؤسس داعش است. او در یکی از مصاحبه‌ها نیز تأکید کرد که هیلاری کلینتون و اوباما با هم در تأسیس داعش شریک هستند. کاخ سفید به این سخنان واکنشی نشان نداد، اما یکی از اعضای ستاد انتخاباتی هیلاری کلینتون، این اظهارات ترامپ را یک نمونه دیگر از عدم توانایی او برای عهده گرفتن سمت ریاست جمهوری آمریکا عنوان کرد. هفته پیش نیز ترامپ مدعی شده بود که ویدئوی هواپیمای انتقال پول آمریکا به ایران را دیده، اما بعد گفت اشتباه کرده و این ویدئوی انتقال آمریکایی‌ها در سوئیس بوده است.

در جبهه مقابل و در کمپین دموکرات‌ها، هیلاری و بیل کلینتون روز جمعه گزارش مالیات بر درآمد خود را منتشر کردند که نشان می‌دهد آن‌ها سال گذشته ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار درآمد داشته‌اند. اعلام مالیات کلینتون‌ها، فشار بر دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان را افزایش می‌دهد که تاکنون از اعلام درآمد خود و مالیات پرداختی خودداری کرده است. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این گزارش مالیاتی نشان می‌دهد کلینتون‌ها ۳۴.۲ درصد از درآمد سال ۲۰۱۵ خود را مالیات داده‌اند. بخش عمده‌ای از درآمد آن‌ها (بیش از شش میلیون دلار) حاصل سخنرانی‌های این زوج تا پیش از آغاز کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون در آوریل گذشته است. هیلاری کلینتون یک میلیون و ۴۰۰ هزار دلار از سخنرانی‌هایش و سه میلیون دلار نیز از انتشار کتابش درآمد داشته است. بیل کلینتون نیز پنج میلیون و ۲۰۰ هزار دلار از سخنرانی‌هایش و یک میلیون و ۶۰۰ هزار دلار هم از مشورت دادن درآمد کسب کرده است. هیلاری و بیل کلینتون بیش از یک میلیون دلار از درآمد خود را صرف امور خیریه کرده‌اند.

این زوج در سال ۲۰۱۴ بیش از ۲۸ میلیون دلار درآمد داشتند که تقریباً سه برابر درآمد پارسال آن‌ها بوده است. آسوشیتدپرس می‌نویسد انتشار گزارش مالیاتی هیلاری کلینتون بخشی از تلاش وی برای فشار بر دونالد ترامپ به منظور اعلام درآمد و مالیات پرداختی از سوی این نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری است. ترامپ هنوز حاضر نشده است که گزارش مالی فعالیت‌های اقتصادیش را علنی کند و بارها گفته است که این موضوع در سازمان فدرال مالیات آمریکا در دست بررسی است و او زمانی که روند بررسی‌ها تکمیل شد گزارش آن را منتشر می‌کند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: