دوشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۳
r_search
نوع نشریه:
نشریات:
از تاريخ:
تا تاریخ:
کد خبر: ۱۰۵۸۴
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۶
ابهام بر سر توانایی کلینتون برای ادامه رقابتهای انتخاباتی
مشکلات مربوط به سلامت هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که از مدت‌ها قبل به عنوان یک مسأله جدی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال میلادی جاری مطرح بود، اکنون ابعاد جدی‌تری به خود گرفته است. وی روز یکشنبه و در جریان یک سخنرانی در سالگرد ۱۱ سپتامبر، دچار ضعف جسمانی شد، به گونه‌ای که وی را سریع نزد پزشک بردند. این امر منجر به گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال کنار کشیدن وی از رقابت‌های انتخاباتی شده است. در همین راستا، یکشنبه اعلام شد که هیلاری کلینتون برنامه‌های رقابتی خود را به دستور پزشکان متوقف کرده و برنامه‌های تبلیغاتی خود را نیز تغییر داده است. مسأله گویا به حدی جدی شده که «اکسپرس» به نقل از مقامات آگاه مدعی شد که حزب دموکرات آمریکا به سرعت برای در نظر گرفتن یک نامزد جایگزین برای کلینتون وارد عمل شده است. لیزا بارداک پزشک کلینتون در این باره تأکید کرد: «خانم کلینتون سابقه سرفه به خاطر آلرژی داشته است. روز جمعه پس از بررسی‌های صورت گرفته درباره سرفه‌های طولانی مدت، مشخص شد که وی به ذات الریه مبتلا شده است. او با آنتی بیوتیک‌ها تحت درمان قرار گرفته و به وی توصیه شد استراحت کرده و برنامه‌های انتخاباتی را لغو کند». 

باید اشاره کرد که ماجرای مشکلات جسمانی هیلاری کلینتون موضوع جدیدی نیست. پیش از این نیز و در هفته گذشته، دونالد ترامپ، رقیب جمهوری‌خواه وی در جریان کمپین‌های انتخاباتی خود اشاره کرده بود که هیلاری کلینتون به مشکلات جدی مبتلاست و نمی‌تواند سکان هدایت ایالات متحده را به دست بگیرد. در واقع سابقه بیماری‌های کلینتون ـ صرف‌نظر از موضوع ذات الریه ـ مربوط به مشکل جدی‌تر وجود یک لخته خونی در نزدیکی مغز وی است. وی در سال ۲۰۱۲ و در زمانی که به عنوان وزیر امور خارجه در دولت اوباما فعالیت می‌کرد، یک بار دچار سرگیجه شدید شد که در اثر آن به زمین خورده و به سر وی نیز آسیب رسیده بود؛ آسیبی که برای مدت چند ماه منجر به مشکلات بینایی برای وی شده و وی را مجبور به استفاده از یک عینک مخصوص کرده بود. بارداک همان زمان در نامه‌ای با اشاره به مشکلات کلینتون گفته بود که وی مرتب تحت مراقبت‌های پزشکی قرار می‌گیرد. 

کلینتون پیش از این‌ها نیز در سال ۱۹۹۸ و ۲۰۰۹ دچار مشکلات مشابه شده بود و همین موضوع منجر به آن شده که از مدت‌ها قبل از رقابت‌های انتخاباتی سال ۲۰۱۶ رقبای حزب جمهوری‌خواه این مسائل را دست‌آویزی برای به چالش کشیدن صلاحیت وی در نظر بگیرند. از جمله، استراتژیست جمهوری‌خواه «کار روو» در سال ۲۰۱۴ با اشاره به مشکلات جسملانی کلینتون ذکر کرده بود که این مشکلات مسائلی اساسی را برای انتخابات سال ۲۰۱۶ پیش می‌آورد. همین مسائل باعث شد تا از همان زمان حزب دموکرات، مانورهای تبلیغاتی حزب رقیب را در این خصوص مورد توجه قرار دهد و سخنگوی کلینتون در همان زمان اشاره کرد که حزب جمهوری‌خواه مسأله پزشکی کلینتون را تبدیل به یک مانور سیاسی برای خود کرده است. 

اما آن‌گونه که مشخص است، اتفاق روز گذشته برای کلینتون بهانه خوبی به دست جمهوری‌خواهان داده تا بر روی سناریوی کناره‌گیری کلینتون از انتخابات متمرکز شوند. در حالی که هیچ یک از خبرگزاری‌های رسمی به موضوع کناره‌گیری کلینتون اشاره‌ای مستقیم نداشته‌اند، اکنون گمانه‌زنی در این مورد به شکل زیر پوستی در جریان است؛ مسأله‌ای که بیش از همه جناج رقیب دموکرات‌ها در انتخابات را تقویت می‌کند. این همه در حالی است که مشکلات مربوط به وضعیت پزشکی کاندیداهای ریاست‌جمهوری آمریکا، تنها مربوط به خانم کلینتون نیز نمی‌شود. تقریباً همه رقبای انتخاباتی امسال که یک به یک از گردونه حذف شده‌اند، مشکلات کهولت سن و پزشکی داشته‌اند؛ از جمله برنی سندرز که سال گذشته تحت عمل جراحی نیز قرار گرفت. بدون هیچ شکی وضعیت جسمانی هیلاری کلینتون تأثیر مستقیمی بر وضعیت انتخابات آمریکا دارد و کمترین هزینه آن این است که وی را از مانورهای تبلیغاتی خود ـ آن هم در هفته‌های سرنوشت ساز رقابت ـ محروم می‌کند. از سوی دیگر، این مشکلات اکنون دست‌آویز بزرگی برای حزب رقیب است که تا همین‌جا نیز رقابت سختی را برای دموکرات‌ها رقم زده است.

با این حال، بعید به نظر می‌رسد که همه این‌ها منجر به کناره‌گیری کلینتون از رقابت ـ آن هم تنها چند هفته به انتخابات ـ شود. مشکلات هیلاری کلینتون، موضوع جدیدی نیست و در کنار مسأله کهولت سن، قطعاً با توجه به سابقه باید آن را جدی به شمار آورد. شاید جدی‌تر شدن این مشکلات، چاره‌ای پیش پای حزب دموکرات برای جایگزین کردن کاندیدای جدید نگذارد، اما اگر این مشکلات جنبه جدی‌تری نداشته باشد و دلایل آن، همان مسائل مربوط به مشکلات پیشین وی باشد، کناره‌گیری وی، بعید و نامحتمل است. شاید بتوان گفت که حاد شدن مشکلات کلینتون در این اواخر، تنها قدرت مانور ترامپ و حزب جمهوری‌خواه را برای نشان دادن عدم صلاحیت کلینتون افزایش داده باشد؛ یعنی موضوعی که از مدت‌ها پیش از انتخابات آمریکا در جریان بوده و اکنون با اتفاقات پیش آمده، رنگ و لعاب بیشتری به خود گرفته است.

در نهایت، گفتنی است موضوع کنار رفتن کلینتون و انتخاب فرد دیگری به جای وی، تنها در صورتی رخ خواهد داد که خود وی تصمیم به کناره‌گیری بگیرد و این احتمال، دستکم در مقطع کنونی، ضعیف است. با این حال، دیوید شوستر، روزنامه‌نگار، به نقل از یک مقام حزب دموکرات می‌گوید که این حزب اکنون وارد «یک قلمرو سیاسی نامشخص» شده است. در صورت تصمیم کلینتون به کناره‌گیری از رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری، جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور فعلی آمریکا و برنی سندرز، رقیب هم‌حزبی کلینتون در انتخابات مقدماتی، احتمال معرفی به عنوان نامزد جدید را دارند. تیم کین که از سوی کلینتون به عنوان معاون اول معرفی شده نیز از جمله بخت‌های موجود است؛ اما حتی در صورت انتخاب فردی جدید، کین همچنان معاون اول خواهد ماند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: