دوشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۳
r_search
نوع نشریه:
نشریات:
از تاريخ:
تا تاریخ:
کد خبر: ۱۰۸۳۰
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۷
اگر به عراق و سوریه کمک نمی‌کردیم، شاهد دو دولت داعش بودیم
رییس‌جمهوری که امروز در مالزی بود، در دیدار نخبگان علمی، فرهنگی و رسانه‌ای مالزی، با فراخواندن همه مسلمانان به وحدت و تلاش برای ارتقاء جایگاه و قدرت جهان اسلام ، تصریح کرد: برای نجات دنیای اسلام راهی جز اعتدال و مبارزه با خشونت نمی‌بینم.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در این نشست که صبح روز شنبه در کوالالامپور برگزار شد، گفت: دنیای اسلام نیازمند وحدت، امنیت و توسعه است و خشونت و افراطی گری و یاس و عدم خودباوری آینده جهان اسلام را تهدید می کند.
دکتر روحانی با تبیین چهار اصل سیاست منطقه ای ایران گفت: مبارزه میدانی با تروریسم تکفیری، کمک موثر به صلح، آتش بس و کمک رسانی انسان دوستانه به مردم، عدم تجزیه کشورها و تغییر مرزهای جغرافیایی و تکیه بر صندوق های رای و حاکمیت مردم بر امور کشورهایشان از اصول سیاست منطقه ای ما است.
رییس جمهوری اظهارداشت: ما معتقدیم تروریسم امروز یک معضل در منطقه ما است و باید با تروریست های تکفیری در کل منطقه مبارزه شود و نباید اجازه دهیم این راه غلط و کشتار و آدم کشی در منطقه ما ادامه یابد و باید جلوی این فاجعه را بگیریم.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه اگر به دولت های عراق و سوریه کمک نمی کردیم چه بسا امروز شاهد گروهی به نام داعش نبودیم بلکه دو دولت بزرگ داعشی در عراق و سوریه شکل می گرفتند، گفت: در چنین وضعیتی، در منطقه و حتی در سطح بین الملل با جنگ بی پایانی مواجه می شدیم.
دکتر روحانی اظهارداشت: جهان غرب هنوز تصمیم ندارد که از سلطه گری خود بر دنیا دست بردارد و این تصمیم تغییر نخواهد کرد مگر زمانی که آنها احساس کنند جهان در حال توسعه به یک وحدت، مسیر واحد و حرکت پوینده دست یافته است.
دکتر روحانی به موضوع تروریسم در جهان اشاره کرد و افزود: شاید هیچ زمانی در دنیای اسلام با این همه کشتار، خشونت و حضور گروه های تروریستی که متاسفانه به نام اسلام دست به جنایت می زنند، مواجه نبودیم و امروز معضل تروریسم حتی دامن خود آنهایی را که این مسیر را علیه اسلام و جهان در حال توسعه طراحی کردند، فرا گرفته است.
رییس جمهوری وظیفه نخبگان، صاحبنظران و روشنفکران جهان اسلام را در مقطع زمانی کنونی بسیار سنگین خواند و اظهارداشت:متاسفانه جوانان در جهان اسلام در چنین فضایی به تدریج به دو سمت خطرناک، خشونت و افراطی گری و یا یاس و عدم خودباوری کشانده می شوند که هر دو اینها،می تواند برای نسل امروز و آینده ما خطرناک باشد.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه به جای گفتمان تخریب و یاس باید گفتمان وحدت و توسعه در دنیای اسلام گسترش یابد، گفت: راهی جز این نداریم که از همه توانمان برای تغییر گفتمان در میان نسل جوان دنیای اسلام استفاده کنیم. به جای گفتمان تخریب، خشونت و یا یاس، باید گفتمان توسعه، پیشرفت و گفتمانی جایگزین شود که حاصل آن، وحدت و یکپارچگی دنیای اسلام و جهان در حال توسعه در برابر قدرتهای بزرگ باشد.

بزرگ ترین صدمه تروریسم ضربه به چهره اسلام است

رییس جمهوری با ابراز خرسندی از اینکه همچنان بخش مهمی از دنیای اسلام، پیرو اسلام اعتدالی و فرهنگ میانه روی است، اظهارداشت: امروز اسلام رحمت، امت وسط و دین همزیستی مسالمت آمیز در افکار عمومی بخش بزرگی از دنیای اسلام از جمله مالزی و ایران حاکم است.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه راهی جز وحدت دنیای اسلام نداریم و باید اختلافات را کنار گذاشت، تصریح کرد: باید پیروان مذاهب مختلف اسلامی به منافع مشترک بیاندیشند و امروز هر کس در دنیای اسلام، شکاف و تفرقه ای ایجاد و یا بر شکاف های گذشته می افزاید، بی تردید قصد خدمت به دنیای اسلام را ندارد و عمل او به نفع و خیر مسلمانان نخواهد بود.
رییس جمهوری با بیان اینکه امروز برای نجات دنیای اسلام راهی جز اعتدال و مبارزه با خشونت نمی بینم، افزود: به همین دلیل سه سال پیش به کشورهای عضو سازمان ملل پیشنهاد کردم به قطعنامه ای رای دهند که مفهوم آن جهان عاری از افراطی گری و خشونت باشد که درنهایت معروف به قعطنامه ویو شد و امیدوارم همه بتوانیم در این مسیر حرکت کنیم تا شاهد همزیستی جدید در دنیای اسلام و وحدت بیشتر باشیم.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه ترور و تروریسم هیچ نسبتی با اسلام ندارد، اظهارداشت: مسلمانان که در طول تاریخ قربانی جنگ های ناخواسته و تروریسم بوده اند، نباید امروز متهم به تروریسم بشوند. پیامبر ما پیامبر مهربانی و رحمت برای همه جهانیان بوده و ترور هیچ نسبتی با اسلام و آیات قرآن مجید ندارد.
دکتر روحانی با بیان اینکه مساله فرقه گرایی و دامن زدن به این نوع مباحث برای اسلام خطرناک است، گفت: اگر در گوشه ای از منطقه ما، یک حرکت افراطی انجام گیرد نمی گویند شیعه و یا سنی افراطی انجام داده بلکه می گویند اسلام افراطی و به عبارتی به گرایش مذهبی توجه نمی کنند و خشونت ها بدروغ به نام اسلام تمام می شود.
رییس جمهوری بزرگترین صدمه تروریسم را ضربه به حیثیت و چهره اسلام دانست و گفت: در اقدامات تروریستی، بیشتر به جنایات تروریست ها توجه می شود اما ضربه اصلی تروریست ها به چهره اسلام و تخریب و تحریف آن نزد جهانیان است و این ظلمی است که تروریسم علیه فرهنگ اعتدالی و همزیستی در منطقه ما ایجاد کرده است.

یکی از کارهای اصلی ما توهم‌زدایی بود

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران همچنین روز شنبه و در دیدار جمعی از ایرانیان مقیم مالزی در کوالالامپور اظهار داشت: همه باید با اخلاق و رفتارمان از آبروی ایران و منافع مردم حراست کنیم که این یک وظیفه بزرگ است.
روحانی اخلاق و رفتار را از علم مهمتر دانست و گفت: اولین وظیفه ما توهم زدایی بدخواهان نسبت به ایران، حکومت اسلامی و فرهنگ و جامعه ایران است. دشمنان توهماتی نسبت به جامعه ایران، مثل ایران هراسی می‌سازند که هرگز با واقعیات نمی‌خواند.
رئیس‌جمهوری اسلامی ایران اظهارداشت: باید با منطق و اخلاق اسلامی و ایرانی توهمات را از بین ببریم. در زمینه هسته‌ای که دکتر ظریف بار مسئولیت سنگین ملی را به دوش کشیدند یکی از کارهای اصلی ما توهم‌زدایی بود.
روحانی به برخوردها در این زمینه اشاره کرد و گفت: دکتر ظریف الان هم گاهی حرف های نیشدار را تحمل می‌کنند. وقتی خدا می‌خواهد اجر و مزد بدهد همین است. گاهی نیش‌ها در این دنیا به نوش‌ها در آن دنیا تبدیل می‌شود و البته مردم قدردان زحمات خادمان خود هستند.
وی خاطرنشان کرد: مدام می گفتند ایران در حال ساخت بمب هسته ای است. حال مشخص شده که همه این حرف ها ایران هراسی و توهم زایی بود.
روحانی گفت: البته بعضی شعارهای پشت بلندگوها هم این توهم را بیشتر می‌کرد. عده‌ای برای خاموش کردن آتش، آب و بنزین را اشتباه گرفتند.
رئیس‌جمهوری اسلامی ایران گفت: کار ما این بود که توهمات و تصورات نابجا را بزداییم. یکی از این توهمات هم این است که می‌گویند ایران می‌خواهد همه مسلمانان را شیعه کند. البته ما افتخار می‌کنیم که شیعه هستیم و استدلال هم می‌کنیم، اما تشیع خود راه روشنی است و نیازی به تحمیل آن به دیگران نداریم.
روحانی، نیاز امروز دنیای اسلام را وحدت، اخلاق اسلامی، پیروی از سیره پیامبر و درک آیات قرآن کریم عنوان کرد و گفت: در این سفر دنبال زدودن برخی توهمات بودیم که این رسالت بر دوش شما هم هست.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: