يکشنبه ۱۷ تير ۱۴۰۳
r_search
نوع نشریه:
نشریات:
از تاريخ:
تا تاریخ:
کد خبر: ۱۱۲۹۸
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۴
رئیس‌جمهور منتخب آمریکا برنامه ۱۰۰ روزه خود را اعلام کرد
در حالی که هنوز کابینه دونالد ترامپ به طور کامل شکل خود را بدست نیاورده است و هنوز بسیاری از پست‌های اصلی در کابینه وی خالی مانده است، دونالد ترامپ با اعلام برخی از سرفصل‌های برنامه ۱۰۰ روزه خود گمانه زنی‌هایی را در مورد ادامه راهش در آینده در کاخ سفید به میان آورده است. دونالد ترامپ در ویدئویی که در یوتیوب منتشر شده است مجدداً بر این امر تاکید کرده است که تمامی برنامه‌های وی برای آن است که اولویت را به ایالات متحده بدهد. وی در این ویدئو مجدداً بر یکی از مهمترین شعارهایی که در طی کمپین‌های انتخاباتی داده است، پا فشاری کرده و آن موضوع قرارداد تجاری است که باراک اوباما در ماه فوریه با ۱۲ کشور به امضا رساند و قرار بود تا ۴۰ درصد از اقتصاد جهانی را پوشش دهد.

اما دونالد ترامپ به صراحت اعلام کرد که در اولین روزی که قدم در کاخ سفید بگذارد این قرار داد تجاری موسوم به TTP یا قرارداد تجارت همکاری ترانس پاسیفیک را ملغی خواهد کرد و آن را یک فاجعه بالقوه برای آمریکا خواند. دونالد ترامپ در این ویدئو گفت: من از تیم انتقال قدرت خود خواسته‌ام تا فهرستی از اقدامات اجرایی را که باید در اولین روز کاری خود برای بازیابی قوانین و بازگردادن مشاغل در کشور صورت دهیم تهیه کنند. وی بیان کرد: در مورد بحث تجارت می‌خواهم قصد و نیت خود را برای عقب نشینی و ملغی کردن قرارداد همکاری ترانس پاسیفیک مجدداً یاد آورد شوم. این قرار داد ملغی می‌شود و به جای آن شروع به مذاکره و عقد قرار دادهای دو جانبه عادلانه‌ای می‌کنیم که مشاغل و صنعت را به آمریکا باز گرداند.

قرارداد همکاری ترانس پاسیفیک که در دوره اوباما بسته شد اما به تأیید کنگره آمریکا نرسید و اکثریت جمهوری خواه آن را به تصویب نرساندند، قصد دارد تا یک منطقه آزاد تجاری با استانداردهای کاری و محیطی مشترک ایجاد کند و در عین حال قوانین و مقررات مشخصی برای صیانت از داده‌ها و حقوق مالکیت معنوی در شرکت‌های بزرگ به وجود آورد. این قرارداد تقریباً بعد از یک دهه گفتگو و مذاکره میان آمریکا و شرکای این کشور بسته شد و بعد از قرارداد تجاری نفتا یا تجارت آزاد آمریکای شمالی که در سال ۱۹۹۴ بسته شده است، قرارداد ترانس پاسیفیک یکی از مهمترین قراردادهای تجاری آمریکا بوده است. ۱۲ کشوری که این قرارداد را در ماه فوریه امضا کردند عبارتند از ژاپن، آمریکا، استرالیا، برونئی، کانادا، شیلی، مالزی، مکزیک، نیوزلند، پرو، سنگاپور و ویتنام. شینزو آبه نخست وزیر ژاپن که اولین رهبری است که بعد از انتخابات آمریکا با دونالد ترامپ دیدار کرد، شب گذشته و در پی سخنان ترامپ گفت که این قرارداد بدون آمریکا هیچ معنی ندارد.

ترامپ در ویدئوی منتشر شده تاکید کرد که ملغی کردن قرارداد ترانس پاسیفیک جزو ۶ سیاستی است که به محض ورود به کاخ سفید در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ آن را دنبال خواهد کرد. ترامپ همچنین بیان کرد: در خصوص حوزه انرژی اقدام به ملغی کردن محدودیت‌های از بین برنده اشتغال در حوزه تولید انرژی آمریکایی خواهم کرد که از جمله آنها حوزه انرژی شیل و ذغال سنگ پاک است و در این حوزه میلیون‌ها شغل پر درآمد ایجاد خواهد شد. این آن چیزی است که ما می‌خواهیم، این آن چیزی است که منتظر آن بوده‌ایم. ترامپ ادامه داد: در حوزه مقررات تنظیمی اقتصاد، فرمولی را تعیین و اجرایی می‌کنم که به ازای هر قانون جدید و مقررات تنظیمی تازه، حداقل دو مقررات قدیمی در این حوزه از میان برود.

ترامپ همچنین در مورد وعده‌هایی که برای اصلاح ساختار قدرت در کاخ سفید داده بود گفت که اقدام به وضع یک محدودیت و ممنوعیت ۵ ساله خواهد کرد که بر اساس آن هیچ مقام سابق اجرایی نتواند در این مدت ۵ سال و بعد از ترک کاخ سفید تبدیل به یک لابی گر شود. همچنین اشاره کرد که این محدودیت برای مقامات اجرایی که برای کی کشور خارجی اقدام به لابی گری کنند، مادام العمر خواهد بود. آنچه دونالد ترامپ در این ویدئو بیان کرده است بیش از همه مربوط به شعارها و وعده‌های انتخاباتی است که نقطه تمرکز آن‌ها سیاست‌های داخلی و اقتصاد آمریکا بوده است. دونالد ترامپ در این ویدئو و برنامه ۱۰۰ روزه خود اشاره‌ای به موضوعات سیاست خارجی نداشت که شاید یکی از دلایل اصلی آن است که هنوز برنامه و دستور کار مدونی در این خصوص در دولت جدید وجود ندارد.

گفتنی است باراک اوباما، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا که اخیراً در اجلاس همکاری‌های اقتصادی آسیا- اقیانوسیه در پرو حاضر شده بود گفت: نمی‌خواهم منتقد ترامپ باشم، اما سکوت من محدودیت خودش را دارد. اوباما در ادامه صحبت های خود گفته است که بنا دارد مانند دیگر رئیس جمهوران آمریکا با آرامش قدرت را به ترامپ واگذار کند اما حق خود دانسته که در صورت مشاهده زیر پا گذاشته شدن ارزش‌های کشورش در مقابل ترامپ سکوت نکند. وی افزود در صورت مشاهده وضعیت‌هایی که حضور خود را در آن مفید بداند، اقدام خواهد کرد. اوباما از پاسخ روشن دادن به سوالاتی که در مورد ترامپ پرسیده می‌شد، خودداری کرده اما گفته است که احتمال دارد ترامپ سیاست‌های وی را در عمل تغییر دهد. وی در سخنان خود گفته است که قصد ندارد که در دوران ریاست جمهوری ترامپ به طور دائم به وی انتقاد کند، اما بنا هم ندارد که برای همیشه ساکت بماند.

گفتنی است پیمان تجاری اقیانوس آرام، یک موضوع جنجالی در انتخابات آمریکا بوده است. برنی سندرز، نامزد چپ‌گرای حزب دموکرات که در مرحله مقدماتی با هیلاری کلینتون رقابت می‌کرد هم در مخالفت با این پیمان سخن گفته بود. این پیمان مورد توافق قرار گرفته، اما هنوز رسماً تصویب و اجرا نشده و همین امر سبب شده ترامپ فرصت را برای لغو آن غنیمت شمرده و در این راستا اقدام کند. 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: