پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
r_search
نوع نشریه:
نشریات:
از تاريخ:
تا تاریخ:
کد خبر: ۱۱۴۱۱
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۹
علی لاریجانی صبح امروز در همایش ملی سبک زندگی در هتل لاله تهران اظهار کرد: موضوع فرهنگ یک موضوع اعتباری است. مفاهیم اعتباری را انسانها برای نیاز خودشان جعل می‌کنند و فهم اینکه گمشده فرهنگی چیست، شاخصه‌ای است که در طول زمان تغییر نمی‌کند، فقط شاخ و برگش تغییر می‌کند.
لاریجانی تاکید کرد: اگر بخواهیم فرهنگ را به روح جمعی جامعه متصل کنیم باید روح و جوهره تشخص جامعه را بشناسیم اگر جامعه از نظر روحی تشخص داشته باشد تغییرات و نوساناتش کم است. باید نقطه جوهره را در فرهنگ به روح جمعی متصل کنیم ابتدا باید این بعد جمعی را شناخت، جامعه مانند انسان‌ها دارای فراز و فرود است لذا دارای روح جمعی است و با تشخیص این روح جمعی به سؤالات مهمی در زمینه آموزش و فرهنگ پاسخ داد.
علی لاریجانی تاکید کرد: امر و نهی کردن در حوزه فرهنگ جواب نمی‌دهد و مسائل باید در مسیر خودش درست شود: اگر شرایط اقتصادی کشور وضع بهینه‌ای پیدا کند شرایط فرهنگی کشور نیز بهتر می‌شود،‌ بخش فرهنگ بخشی هویت‌ساز برای جامعه است و کمتر ملاقاتی با رهبر معظم انقلاب داشته‌ام که ایشان روی بحث فرهنگ تأکید نکرده باشند.
رئیس مجلس با اشاره به حرکت عمومی فرهنگی مردم در ایام محرم و صفر و حضور در حسینیه‌ها و عزاداری‌ها اظهار کرد: این حضور را ما در حکومت تدارک نمی‌بینیم، هر کس در محله خود این کار را انجام می‌دهد چون بخشی از فرهنگ ماست. این یک نمونه است که باید برای سبک زندگی نیز آن را تبدیل به فرهنگ عمومی کرد و برنامه‌ریزی بامحور داشت تا جامعه آن را بپذیرد. بنابراین ورود به سبک زندگی عمومی باید از راهی باشد که مطابق با طبع ایرانیان باشد.
لاریجانی افزود: این موضوع در عرصه سیاسی نیز وجود دارد. وقتی جنجال سیاسی به وجود می‌آید و به جان هم می‌افتند هیچ‌گاه مردم از این رفتارها حمایت نکرده و خشنود نیستند و احساس همدردی نمی‌کنند. اما اگر احساس کنند در جایی با همدلی می‌توانند به عظمت ایران کمک کنند نجیبانه آن را می‌پذیرند که این همه نشان از رفتار نجیبانه و باشکوه ایرانیان دارد که باید آن را شناخت و در حوزه فرهنگ عمومی توجه کرد.
رئیس مجلس تصریح کرد:  حوزه فرهنگ به هر میزانی که مردمی شود به نفع ماست فرهنگ جنسش مردمی است و نباید فرهنگ حکومتی باشد. حکومت باید هدایت نامرئی داشته باشد.
وی همچنین تاکید کرد: در حوزه دین نیز نباید فرهنگ حکومتی شود، طور مثال حوزه‌های علمیه نباید در دست حکومت باشند و باید در کنار مردم باشند که البته در ایران نیز اینگونه است.
لاریجانی تصریح کرد: ناشران افراد محترم و صاحبنظری هستند و اگر وزارتخانه به آنها اعتماد کند بهتر نتیجه می‌گیرد. وزارت فرهنگ به جای اینکه کارمند استخدام کند و کتابها را ممیزی کند، این کار را به ناشران بسپارد و اگر مشکلی از سوی آنها ایجاد شد آنها را از لیست خارج کند.
وی افزود:  اگر چارچوبی در ا رابطه  با فضای مجازی داشته باشیم و مردم خودشان وارد شوند مفید خواهد بود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: