دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
r_search
نوع نشریه:
نشریات:
از تاريخ:
تا تاریخ:
کد خبر: ۱۱۸۷۹
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۲
افزایش اعتراضات به فرمان ترامپ در ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا


هنوز دو روز هم از زمان اعلام نهایی شدن فرمان ترامپ برای جلوگیری از ورود شهروندان هفت کشور مسلمان به آمریکا نمی‌گذرد که امواج مخالفت با این تصمیم، از خود کشورهای مذکور فراتر رفته و به آمریکا نیز کشیده شده است. در یکی از مهمترین واکنش‌ها به این اقدام، یک قاضی فدرال آمریکا، حکم به تعلیق اجرای فرمان ترامپ داد. همزمان، اعتراض‌ها چه به شکل موضع‌گیری شخصیت‌ها و چه به شکل تجمع و تظاهرات در فرودگاه‌های آمریکا ادامه دارد. در ادامه مخالفت‌ها با فرمان اجرایی اخیر رئیس جمهور آمریکا در ممنوعیت ورود اتباع برخی از کشورها، یک قاضی فدرال این کشور، حکم به توقف بازگرداندن (دیپورت) اتباع این کشورها از فرودگاه‌های آمریکا داده است، حال آنکه به نوشته «پولیتیکو»، بین 100 تا 200 نفر از اتباع این هفت کشور از روز گذشته در فرودگاه‌های آمریکا بازداشت و از ورود به خاک ایالات متحده منع شده‌اند.

ان دانلی، قاضی فدرال این حکم را شب گذشته در جریان یک جلسه اضطراری برای بررسی وضعیت افرادی که در فرودگاه‌ها بازداشت شده‌اند صادر کرد. وی با اشاره به اینکه افراد مذکور اغلب تنها چند روز پیشتر و با گذراندن مراحل قانونی مجوز ورود به خاک آمریکا را دریافت کرده‌اند، از بازداشت و بازگرداندن آنها انتقاد کرد. در عین حال، این حکم دادگاه به معنای لغو و بی اثر کردن فرمان اجرایی ترامپ نیست و تنها به مدتی محدود، اجرای آن را درباره افرادی که به تازگی وارد آمریکا شده‌اند متوقف می‌کند. «بی بی سی» نیز در گزارشی اشاره می‌کند که بر اساس دستور این قاضی، روند بازداشت، اخراج و استرداد کسانی که با ویزای قانونی وارد آمریکا شده‌اند یا پناهنده هستند، «موقتاً متوقف شده است». در پی صدور این حکم، اتحادیه آزادی‌های مدنی شهروندان آمریکا روز شنبه در واکنش به فرمان ترامپ، شکایتی علیه او به دادگاه ارائه کرده است. این اتحادیه می‌گوید که قاضی دستور داده است افراد بازداشت شده از عواقب دستور ترامپ در امان بمانند و به کشورشان باز پس فرستاده نشوند.

یکی از سازمان‌های طرفدار حقوق مدنی در آمریکا در پیامی در توییتر نوشته است: «دادگاه‌های ما امروز دژی در برابر سوء‌استفاده‌های دولت و سیاست‌ها و فرمان‌های ضدقانونی آن هستند». روزنامه‌ی محلی «شارلوت آبزرور» خبر می‌دهد که قاضی فدرال دادگاهی در ایالت ویرجینیا نیز حکم مشابهی صادر کرده است. این حکم شامل حال مسافرانی می‌شود که از ورود آنان به آمریکا در فرودگاه دالس در نزدیکی واشنگتن ممانعت به عمل آمده است. فعالان حقوق مدنی فرمان دونالد ترامپ را تبعیض‌آمیز می‌دانند، زیرا به گفته‌ی آنان این حکم حتی شامل کسانی می‌شود که دارای گذرنامه و روادید معتبر هستند. به گفته‌ی آنان دولت آمریکا حق ندارد گذرنامه‌های مسافران را متعاقباً نامعتبر اعلام کند.

گفتنی است، همزمان با پیگیری قضایی موضوع، از روز گذشته تاکنون، فرودگاه‌های آمریکا نیز شاهد جو ناآرامی در اعتراض به فرمان ترامپ بوده است. در این راستا، صدها معترض آمریکایی با تجمع در فرودگاه جان‌اف.کندی نیویورک خواهان آزادی افرادی شده‌اند که پس از ورود به آمریکا بازداشت شده‌اند. در برخی فرودگاه‌های بین‌المللی دیگر آمریکا از جمله فرودگاه لس‌آنجلس، سن‌فرانسیسکو و دالس (ویرجینیا) نیز برخی از شهروندان تجمع‌هایی در حمایت از پناهندگان و مخالفت با فرمان اخیر دونالد ترامپ برگزار کرده‌اند و تعدادی از وکلای داوطلب هم گفته‌اند که برای پیگیری حقوقی وضعیت پناهجویانی که از این قانون آسیب می‌بینند در فرودگاه‌ها حضور پیدا می‌کنند. اریک اشنایدرمن، دادستان نیویورک گفته است که از تمام قدرتش استفاده می‌کند تا به «کسانی که قربانی تبعیض و فرمان‌های خطرناک ترامپ شده‌اند» کمک کند. اوگفته است همکارانش در دادستانی نیویورک با وکلای پناهندگانی که در فرودگاه کندی نیویورک بازداشت شده‌اند در تماس‌اند تا از آنها حمایت قانونی کنند. مارک داس، وکیل دو پناهنده عراقی که امروز با وجود داشتن ویزای آمریکا در فرودگاه نیویورک دستگیر شد، با اشاره به دستور اخیر رئیس جمهور آمریکا برای ایجاد ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور مسلمان به ایالات متحده گفت: «این دستور مغایر قانون اساسی است و ما با آن مبارزه خواهیم کرد».


در واکنش به فرمان اجرایی اخیر ترامپ، سازمان دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ای تأکید کرد آمریکا در این دوران سخت که شمار پناهجویان در سراسر جهان افزایش یافته و آوارگان جنگی بیش از پیش به کمک نیاز دارند، از مسئولیت خود سر باز می‌زند. «دویچه وله» اشاره می‌کند که سازمان بین‌المللی مهاجرت و کمیساریای عالی پناهندگان که از زیرمجموعه‌های سازمان ملل متحد هستند نیز در بیانیه مشترکی به حکم ترامپ انتقاد کردند. در این بیانیه ضمن تأکید بر اینکه برنامه ایالات متحده برای پذیرش پناهجویانی که از جنگ و سرکوب می‌گریزند، یکی از بهترین برنامه‌های جهان است ابراز امیدواری شده که این کشور «سنت دیرینه» خود در این زمینه را ادامه دهد. دو نهاد وابسته به سازمان ملل در بیانیه خود همچنین خواستار آن شده‌اند که برخورد با پناهجویان باید یکسان باشد، «بدون در نظر گرفتن دین، ملیت یا نژاد آنها».

مادلین آلبرایت، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا نیز به فرمان ترامپ واکنش نشان داد. او در توئیتی نوشت: «من به عنوان یک کاتولیک زاده و بزرگ شدم اما بعدها دریافتم که خانواده‌ام یهودی بوده‌اند. با وجود این حاضرم به عنوان یک مسلمان ثبت نام کنم؛ برای همبستگی با آنان». چاک شومر، سناتور ایالت نیویورک نیز با انتشار بیانیه‌ای به فرمان ترامپ انتقاد کرد. او می‌نویسد: «امشب اشک از گونه‌های مجسمه آزادی روان شده است». گفتنی است، در مقابل همه این انتقادها، دونالد ترامپ ضمن تأکید دوباره بر ادعای قبلی خود مبنی بر اینکه فرمان اخیر به معنای ممنوعیت ورود مسلمانان نیست، از این تصمیم دفاع کرده است. وی گفته: «این ممنوعیت ورود مسلمانان نیست؛ اما ما کاملاً آماده بودیم. همه چیز به خوبی پیش می‌رود. شما می‌توانید این را در فرودگاه‌ها ببینید. همه جا می‌توانید این را ببینید». به نوشته «پولیتیکو»، مأموران مرزی که در فرودگاه‌ها اقدام به بازداشت افراد کرده‌اند، در پاسخ به اعتراض آن‌ها می‌گفتند: «آقای رئیس جمهور؛ با آقای رئیس جمهور تماس بگیرید»!



نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: