دوشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۳
r_search
نوع نشریه:
نشریات:
از تاريخ:
تا تاریخ:
کد خبر: ۷۰۷۷
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۲
حاشیه‌نگاری بر انتشار گزارش «فساد در فوتبال»
گزارش فساد در فوتبال بالاخره پس از مدت ها رسانه ای شد. از روزهای پایانی تابستان سال ۹۲ تا کنون این پرونده باز شد اما کلیات این گزارش تا کنون منتشر نشده بود. نکته جالب ماجرا اینجا است که رسایی در این پرونده حضوری فعال داشته است!

وقتی رسایی زودتر دست به کار شد!

*شروع ماجرا
اواخر شهریور ماه سال ۹۲ دیدار  پرسپولیس و سپاهان در لیگ برتر به جنجال کشیده شد. در آن مسابقه با قضاوت محسن قهرمانی و اشتباه وی در داوری، پرسپولیس بازی را به تیم میزبان خود واگذار کرد اما صحبت های جنجالی و معروف  علی دایی باعث شد تا پرونده فساد در فوتبال ایران در کمیسسیون اصل ۹۰  باز شود. جمله معروف غش کردن داور سالها در یاد اهالی فوتبال باقی خواهد ماند. پیش از شروع مسابقات جام جهانی بود که عنوان گردید کمیسیون اصل ۹۰  بعد از مسابقات جام جهانی و بازگشت تیم ملی از برزیل گزارش خود را ارائه می دهد اما هیچ خبری بعد از آن نبود. اتفاق جالبی که در آن زمان رخ داد ادعای رسایی بود. پیش از اعزام تیم ملی فوتبال ایران به برزیل اعلام شد که حمید رسایی نیز برای بررسی ابعاد فساد در فوتبال ایران راهی این بازی‌ها می‌شود؛ مشخص نبود این نماینده مجلس و عضو کمیسیون اصل ۹۰ با حضور در برزیل از چه ابعادی از فساد می تواند پرده برداری کند! البته با واکنش هایی که صورت گرفت این سفر منتفی شد. بعد از بازگشت تیم ملی از برزیل بازهم خبری از گزارش این کمیسیون نبود. چند ماه بعد تیم کی روش راهی استرالیا  و جام ملتهای قاره کهن شد اما بازهم خبری از گزارش پرونده فساد در فوتبال ایران نبود. چند ماه قبل یعنی در خرداد ماه سال جاری، برخی موضوعات در خصوص این پرونده مطرح شد، موضوعاتی که اما بهانه را به دست کفاشیان داد تا بتواند این پرونده را زیر سوال ببرد.
*فعالیت رسایی
این روزها فعالیت نمایندگان و یا حامیان آنان در فضای مجازی زیاد شده است. نرم افزار تلگرام با توجه به امکاناتی که دارد در این بین بیشتر از سایر نرم افزار های ارتباط جمعی مورد توجه قرار گرفته و نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا نامزدهای انتخابات دهم با ایجاد یک کانال به اطلاع رسانی می پردازند. حمید رسایی نماینده مجلس و عضو کمیسیون اصل ۹۰ هم از این مساله مستثنا نیست و کانالی که حدود ۲۰ هزار عضو دارد برخی مسائل را مطرح می کند. نکته جالب ماجرا اینجا است که قبل از انتشار گزارش کمیسیون اصل ۹۰ در رسانه ها، بخش هایی مهم از آن توسط کانال رسایی منتشر شد و در اختیار کاربران قرار گرفت. حال اینکه چرا چنین اتفاقی رخ داده است جای سوال دارد. گزارشی که تهیه آن بیش از ۲ سال طول کشید زودتر از خبرگزاری های رسمی و روزنامه ها روی کانال رئیس کمیته رسیدگی به فساد در فوتبال و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی قرار گرفت!  حمید رسایی، رئیس کمیته رسیدگی به فساد در فوتبال، از معرفی ۱۸ نفر به قوه قضائیه پس از قرائت گزارش فساد در فوتبال خبر داد.  این گزارش روز دوشنبه در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد.
*واکنش وزارت ورزش
رضا حسنی‌خو مدیرکل حراست وزارت ورزش و جوانان در گفت‌وگو با ایسنا به انتشار گزارش کمیسیون اصل ۹۰ در مورد فساد در فوتبال اشاره کرد و گفت: ما از همان ابتدا اعلام کردیم که اگر گزارشی مبنی بر تخلف وجود دارد ابتدا آن را به ما بدهید تا ما به عنوان نهاد نظارتی برخورد با افراد دخیل در این فساد را پیگیری کنیم. او ادامه داد: ما بارها اعلام کردیم که اگر گزارشی در این زمینه وجود دارد ابتدا باید به مجموعه حراست وزارت ورزش داده شود ولی گویا دوستان علاقه داشتند آن را ابتدا پخش کنند. مطمئن باشید اگر مستنداتی در این باره وجود داشته باشد، ما به شدت با افراد دخیل در این فساد برخورد خواهیم کرد و از همه بیشتر خود ما مشتاق به این برخورد هستیم. مدیرکل حراست وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه برخورد با فساد جزو وظایف اصلی این مجموعه به شمار می‌رود، گفت: برخورد با فساد جزو اصلی‌ترین وظایف ماست و هر جا که شاهد فسادی باشیم قطعا با آن برخورد می‌کنیم و اگر با آن برخورد نکنیم خود ما زیر سوال هستیم. حسنی‌خو خاطرنشان کرد: من به دوستانم اعلام کرده بودم که مراقب باشید مطالب سیاسی و بهره‌برداری‌های سیاسی در این گزارش وجود نداشته باشد. اگر واقعا اراده‌ای برای برخورد با فساد وجود دارد به ما اعلام کنید و ما هم با آن به شدت برخورد خواهیم کرد. البته این برخورد باید با ارائه سند و مدرک باشد. او با بیان اینکه اعلام شدن این گزارش در رسانه‌ها کار مناسبی نبود، گفت: ما همواره آماده برخورد با هر گونه‌ فساد در ورزش هستیم. اعلام این گزارش در رسانه‌ها کار مناسبی نبود و حتی در روایت آمده است که هرچه برای خود می‌خواهید برای دیگران هم بخواهید. آیا در این زمینه با طرف‌های درگیر صحبت شده است و آیا آن‌ها در دادگاه محکوم شده‌اند که حالا می‌خواهید این گزارش را در صحن مجلس بخوانید. مدیرکل حراست وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: اگر فردا روزی ثابت نشود اسامی که در این گزارش آمده متخلف هستند، قطعا این افراد باید پاسخگو باشند. حسنی‌خو با بیان اینکه در زمینه برخورد با فساد دو بار با کمیسیون اصل ۹۰ جلسه برگزار شده، گفت: ما دو بار جلساتی را با این کمیسیون برگزار کردیم و مدارک و مستندات خود را در زمینه تخلفاتی که وجود دارد با آن‌ها برخورد داشته‌ایم را ارائه کردیم اما اینکه ناگهان چنین گزارشی بدون اینکه چیزی به وزارت ورزش گفته شود، رسانه‌ای می‌شود، جای سوال دارد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: