تسنیم- سید جواد علوی کارشناس طب سنتی گفت: شناخت طبع مواد غذایی بسیار به سلامتی و پیشگیری از بیماری کمک میکند. بعضی از خوراکیها و آشامیدنیها باعث ایجاد رطوبت و سردی در بدن میشوند. افرادی که طبیعت معتدل دارند، با خوردن مداوم این گونه خوراکها، طبیعتشان به سردی و تری متمایل شده و اگر مداومت بر مصرف این قبیل غذاها کنند، حالت سستی، رخوت، تنبلی بدنی و ضعف قوه تفکر در آنها ایجاد میشود.
وی افزود: خوردن خیار، بهخصوص مغز آن حرارت صفرا، خون و تشنگی را رفع میکند. اشخاصی که ناراحتی معده دارند نباید در مصرف خیار زیادهروی کنند زیرا ممکن است باعث اختلال در دستگاه هضم شود. تخم بالنگو مقوی قلب است و باعث کاهش تپش قلب و احساس سبکی در قفسه سینه میشود، همچنین در کاهش احساس وحشت هم مفید است. شربت تخم بالنگو را میتوان در ورم روده (کولیت)، بهعنوان یک کمک دارو تجویز کرد. این شربت تأثیر زیادی در درمان ورم روده دارد بهخصوص اگر میزان گلاب بیشتر باشد.