سه‌شنبه ۱۹ تير ۱۴۰۳
r_search
نوع نشریه:
نشریات:
از تاريخ:
تا تاریخ:
کد خبر: ۸۵۱۵
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۳

این هفته «آژانس اروپایی فضا» یکی از عکس‌های قدیمی تلسکوپ هابل را از گنجه بیرون کشیده است تا شمایی از پایان دنیا را به نمایش بگذارد. این عکس در حقیقت آخرین لحظات عمر ستاره‌ای را نشان می‌دهد که Kohoutek 4-55 نام داشت. نکته‌ای که مرگ غم‌انگیز این ستاره را مهم ‌می‌سازد شباهتی است که این ستاره با خورشید ما دارد.

ستارۀ در حال احتضار در واقع جایی در مرکز گازهای دورانی رنگینی است که در این تصویر مشاهده می‌کنید؛ اتفاقی که برای این ستاره افتاده است به این ترتیب است که ابتدا انرژی لازم برای شعله‌ور بودن را رفته رفته از دست داده و سپس، به شکل غیرمعمولی شروع به تکان خوردن کرده و لایۀ بیرونی سطح آن جدا و در دل فضا رها می‌شود. در زیر این لایۀ سطحی، لایۀ زیرین ستاره نمایان می‌شود که به شکل غیرقابل تصوری سوزان است. اشعه‌های فرابنفش این لایۀ زیرین سبب شعله‌ور شدن گازهای رها شده می‌شود و یک ابر فضایی (Nebula) چند رنگ پدید می‌آورد. در این تصویر، رنگ سرخ نشان‌گر سوختن گازهای نیتروژن، سبز نمایندۀ هیدروژن و آبی نمایان‌گر سوختن اکسیژن است.

این ستارۀ خاص 4600 سال نوری از ما فاصله داشته است و این فاصلۀ نجومی به این معناست که زمان انفجار نهایی و مرگ آن، در دوران حکمرانی فراعنه در مصر روی داده است و تصویر آن، در زمان حاضر به زمین رسیده است. به گفتۀ اعضای آژانس اروپایی فضا، ستارۀ منظومۀ ما هنوز 5 میلیارد سال زمان دارد تا به آن مرحله برسد و نبایستی زیاد نگران آن باشیم!

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: