دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
r_search
نوع نشریه:
نشریات:
از تاريخ:
تا تاریخ:
کد خبر: ۸۵۹۲
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۶
«بنی‌آدم» اثر محمود دولت‌آبادی با شمارگان ۱۰ هزار نسخه روانه بازار شد
بنی‌آدم
آقای نویسنده همان اول گفته بود!
محمود دولت‌آبادی
نشر چشمه
شمارگان: ۱۰ هزار نسخه
قیمت: ۹ هزار تومان
 ۱۰۷ صفحه
 
مجموعه داستان «بنی‌آدم»، جدید‌ترین اثر محمود دولت‌آبادی با شمارگان ۱۰ هزار نسخه از سوی نشر چشمه منتشر شد. شمارگان ۱۰ هزار جلد از این کتاب نشان‌دهنده این است که بدون شک مسئولان نشر چشمه از استقبال بی‌نظیر اهل مطالعه از کتاب‌های دولت‌آبادی آگاه هستند و به همین دلیل در بازاری که کتاب‌ها با شمارگان ۳۰۰ جلد منتشر می‌شود، اقدام به انتشار ۱۰ هزار جلد از این کتاب کرده‌اند.
در پشت جلد این کتاب آمده است: «گفتم،‌‌ همان اوّل کار گفتم که نوشتن داستان کوتاه کار من نیست. این هنر بزرگ را کافکا داشت، ولفگانگ بورشرت داشت و می‌توانست بدارد که در‌‌ همان «بیرون، جلو در» جان سپرد و داغش لابد فقط به دل من یکی نیست، و پیش‌تر از او چخوف داشت که بالاخره خون قِی می‌کرد در آن اتاق سرد، و چند فقره‌ای هم رومن گاری، آن‌جا که پرندگان پرواز می‌کنند می‌روند در پرو می‌میرند. حالا شما به من بگویید کلاه و کشکول و پالتو و عصای آقای جنابان را چه کسانی از کف میدان کج و قناس جمع خواهد کرد؟ و آن اشیای ریز زینتی را چه کسانی پیدا خواهند کرد؟»
این کتاب شامل شش داستان کوتاه است که به ترتیب «مولی و شازده»، «اسم نیست»، «یک شبِ دیگر»، «امیلیانو حسن»، «چوب خشکِ بلوط» و «اتفاقی نمی‌افتد» نام دارند. اغلب این داستان‌ها در دو یا سه سالِ اخیر نوشته‌شده‌اند و مخاطبان در آ‌نها فضاهای جدیدی از دولت‌آبادی درک خواهند کرد. درون‌مایه‌ اکثر داستان‌ها شهری‌ست و بعضی‌شان نیز حتا در جغرافیایی خارج از ایران اتفاق می‌افتند.
در بخشی از این کتاب و در داستان «اتفاقی نمی‌افتد» آمده است: «راستی چه‌قدر به این آب نگاه کردم و تو به من نگاه نکردی از پشت شیشه یکی از آن پنجره‌ها. روبه‌رویشان می‌ایستادم به قصد. اما... به جای تو آب روان، آب را دیدم. آب هم واقعا معجزه‌ای است. و این کس فکر کرد خلاف تصمیمی که در خیابان گرفته بود، دیگر نمی‌تواند نامه را پاره کند و تکه تیغ را هم نمی‌تواند بیندازد دور و فکر کرد این آب هم عجب معجزه‌ است خانم گشنر؛ واقعا!»
محمود دولت‌آبادی بعد از انتشارِ رمانِ «سلوک» در اوایلِ دهه هشتاد تا به امروز کمتر توانسته بود کارِ داستانی منتشر کند و بیشتر آثارش در حوزه‌های خاطره‌نگاری، نقدهای ادبی و گزیده‌های متونِ کهن بودند. همچنین او در آغازِ سالِ ۱۳۹۴ به‌گزینی از متون کلاسیکِ ادبیات فارسی با نامِ «تا سرِ زلف عروسان سخن» منتشر کرده بود. رمانِ مشهورِ او «زوال کلنل» در کش و قوسی طولانی هنوز نتوانسته مجوزِ انتشار به زبانِ فارسی پیدا کند. بنابراین انتشار این کتاب می‌تواند خبر خوبی برای علاقه‌مندان حوزه ادبیات داستانی باشد.
گفتنی است محمود دولت‌آبادی بزرگ‌ترین داستان‌نویس حال حاضر ایران، متولد ۱۰ مرداد ۱۳۱۹، خالق شاهکار «کلیدر» و صاحب آثار داستانی بسیاری است که از آن جمله می‌توان به این نام‌ها اشاره کرد: جای خالی سلوچ، بلوچ، اوسنه بابا سبحان، روزگار سپری‌شده‌ی مردم سالخورده، طریق بسمل شدن و...
یکی از دلایلی که به محمود دولت‌آبادی در میان نویسندگان ایرانی جایگاهی ویژه و ممتاز می‌دهد، نثر قدرتمند و تاثیرگذار این نویسنده خراسانی است؛ نثری که یادآور شکوه و قدرت نثر کهن ایرانی است و در عین حال با بهره‌گیری از عناصر زندة زبان، با نسل امروز به خوبی ارتباط برقرار می‌کند.



نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: